Yoko Tsuno en haar slippende slipje

Yoko Tsuno – De Poort van de Zielen / La Porte des âmes uit 1996.

Een scene in dit verhaal speelt zich af op een warme planeet waar ze samen met Ethera is beland. Als Yoko in haar ruimtepak, maar zonder beschermende helm, over de planeet gaat rennen komt ze er al snel achter dat de temperatuur voor haar toch te ver oploopt. Als ze wat luchtigere kleren vinden besluit Yoko om haar pak te wisselen voor het gevonden setje, dat ze “model Assepoester” noemt.

Meteen daarop moeten ze vluchten en Yoko klimt achter op het ruimtetuig van Ethera waarna ze er met duizelingwekkende vaart vandoor gaan. Wonderbaarlijk genoeg blijken haar jasje en korte rokje totaal geen last te hebben van de harde wind want het blijft allemaal keurig strak om haar lichaam zitten.

In de echte wereld, welke dat dan ook mag zijn in deze verhalen, zou dit waarschijnlijk een spannender tafereel opleveren.

Yoko Tsuno - De Poort van de Zielen

Yoko Tsuno – De Poort van de Zielen

Yoko Tsuno – De Slip op de Hielen

Bij de start valt het allemaal nog wel mee en zal enkel haar rokje zich naar een wat neteligere hoogte gaan bewegen maar al snel zal de wind vat gaan krijgen op haar jasje. De spanning op de sluitingen zal toe gaan nemen en het jasje zal zich steeds verder gaan openen. Naarmate het steeds verder van haar borsten glijdt gaat het meer wind vangen en zullen de touwtjes het op gaan geven om zowel het jasje als haar tepels vrijelijk in de buitenlucht te laten dansen.

Als de snelheid nog wat omhoog gaat, gaat ook haar rokje het steeds moeilijker krijgen en haar positie maakt dat de wind er onder vrij spel gaat krijgen. Yoko moet zich met beide handen goed vasthouden en zal niet kunnen voorkomen dat haar slipje geleidelijk aan naar beneden zal bewegen. Op volle snelheid zal het haar spleetje niet meer bedekken omdat het tot aan haar enkel zal zijn gezakt.

Als we de verhalen moeten geloven is het een drukke boel op al die andere planeten en de ongewild strippende Yoko zal zich dan ook niet zo op haar gemak voelen tijdens zo’n ritje waarbij stukje bij beetje haar kleren van het lijf worden gerukt. Wellicht dat er iemand ineens een ruimtetuig langs ziet vliegen met de blote Yoko Tsuno achterop.

Yoko Tsuno - De Slip op de Hielen

Yoko Tsuno – De Slip op de Hielen

(modified cover bij I.A. 2015)

5 gedachten over “Yoko Tsuno en haar slippende slipje

Op naamloze (anonieme) reacties wordt niet gereageerd...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s