Bij Fanny op Schoot (hoofdstuk: Suske en Wiske)

Het originele album is natuurlijk van Merho (c) en is buiten de normale Kiekeboe-reeks verschenen. Er is ook geen enkele verwijzing naar “Kiekeboe” te vinden omdat het hier puur om Fanny draait.

In het begin ging het me alleen om de cover, die ik op zich al een van de betere vind. Die richt zich tot de kern van het verhaal en bevat geen onnodige toevoegingen. Gewoon Fanny op een stoel en niet meer dan dat. De ondertitel is hier “Diepgravende gesprekken met bekende stripfiguren”.

Bij Fanny op Schoot - cover-origineel

Bij Fanny op Schoot – cover-origineel

De cover nodige wel uit tot parodieren (in navolging van Gerrit de Jager: met 2 puntjes op de laatste “e”) vanwege de achterovergeleunde houding waarin ze zit. Het blijft natuurlijk Fanny en hoewel Merho haar ook nog wel eens wat natuurlijker weergeeft zal hij niet over zijn zelfgetrokken virtuele streep gaan. Die streep zie ik echter niet.

Kiekeboe - Bij Fanny op Schoot 0-1

Kiekeboe – Bij Fanny op Schoot 0-1

De ondertitel is nu “Erotische onthullingen van bekende stripfiguren”. Aardig onschuldig maar toch altijd weer leuk om te zien als ze haar blote borsten tentoonstelt.


Het bleef niet bij de kaft alleen. Uit dit album heb ik het hoofdstuk “Suske & Wiske” genomen en er een alternatieve versie van gemaakt met een wending voor volwassenen. Het leeuwendeel van mijn tekeningen zijn gebaseerd op stroken van pagina 32 en 33 uit het origneel. Hier is, op details na, veel van nagetekend en er is niet zo veel dat ik zelf verzonnen heb.

Bij Fanny op Schoot - pagina32-origineel

Bij Fanny op Schoot – pagina32-origineel

Bij Fanny op Schoot - pagina33-origineel

Bij Fanny op Schoot – pagina33-origineel

De overgenomen plaatjes staan niet noodzakelijk in dezelfde volgorde en zijn aangevuld met nieuwe tekeningen om een lopend verhaaltje te krijgen. Ook de tekst en grappen zijn gedeeltelijk gebaseerd op het origneel om zoveel mogelijk het parodie-idee in stand te houden. Het spreekt bijna als vanzelf dat het weer een plat verhaaltje is geworden met veel bloot en wat om seks draait.
Het oude topje van Wiske, dat nu gedragen wordt door Fanny, zorgde in het origineel al voor wat probleempjes omdat het bij Fanny nogal strak om haar borsten zit. Die problemen zijn er in de parodie niet minder op geworden, dit tot vreugde van Suske. Net als Fanny’s rokje heeft Wiske’s jurk nu een split gekregen. Dat loopt al een stuk makkelijker, toch?

Kiekeboe - Bij Fanny op Schoot 1-1

Kiekeboe – Bij Fanny op Schoot 1-1

Met deze enkele pagina is het niet echt een album te noemen dus het gaat me wat te ver om er een download van te maken.

Intussen is er ook een versie in het engels: With Jo on Stage – chapter: Spike & Suzy

7 gedachten over “Bij Fanny op Schoot (hoofdstuk: Suske en Wiske)

 1. Pingback: With Jo on Stage (chapter: Spike and Suzy) | Nasty Comics

 2. Hey, fantastisch blog!!!
  Maar kan je een kort verhaaltje maken over fanny en wiske die veranderen in een vampier door een kusje van mona?

  Like

  • Kunnen wel, maar doen is wat anders.
   Ik ben al met zoveel dingetjes bezig dat het er voorlopig wel niet van zal gaan komen.

   Mona is wel een van de karakters waar ik nog eens wat mee wil gaan doen (tekenen!) maar ik heb nog geen enkel idee op wat voor manier.

   Like

 3. Pingback: Rokjesdag voor Fanny | Nasty Comics

 4. Het was al in juli 2015 dat ik schreef om een keer iets met Fanny en Mona te willen doen en laat ik dat een tijdje geleden nu ook daadwerkelijk gedaan hebben!

  Het is een kaft van een niet bestaand album geworden met de veelzeggende titel “De Vampiervagina”. Om een of andere reden ben ik halverwege het verhaaltje gestopt met schrijven en ben er blijkbaar nooit mee verder gegaan. Toch eens afmaken.

  Like

Op naamloze (anonieme) reacties wordt niet gereageerd...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s