Suske en Wiske – De Glunderende Gluurder, remake

Eindelijk!

Het was al in 2013 dat ik besloot om dit parodie-album te hertekenen in een iets modernere kleurenversie. Ik zeg iets, want het speelt zich nu af in de vroege 70-er jaren terwijl het origineel zich nog in de 60-er jaren afspeelt.  Dit is het eerste verhaal uit het album met de gelijknamige titel.  De overige twee verhalen komen misschien later.

Naast een aangepaste tekenstijl zijn er nog wat dingetjes die anders zijn in deze remake.  De kaft ziet er zo’n beetje uit als die van de eerste uitgave maar dan in een A5 oblong formaat.  Het verhaal heeft nu ook meer plaatjes om alles wat soepeler te laten verlopen en er zijn ook een aantal karakters gewijzigd.  Zo is de neger bij de dierentuin vervangen door Bertrand (uit “Robert en Bertrand”), wordt de rol van naamloze meesteres die door Lambik wordt bezocht nu vertolkt door Fanny Kiekeboe (Merho) en het mannetje in de ruimte dat door Jerom wordt geraakt is “het groene mannetje” (Pat Mallet) uit de reeks “het is groen en het…”.

In het originele album staan tussen de verhalen ook wat losstaande tekeningen.  Twee daarvan zijn hertekend zoals ook de lijst met fictieve titels uit “de sexavonturen van Jerom” reeks.  Daarnaast is er nog een extra tekening waar Suske en Wiske een “seks spots” boekje bekijken met passend commentaar.

Nog wat feitjes:

 • De vlaamse teksten zijn gebleven maar de namen zijn wel omgezet.  Zo is Lambiek nu Lambik en is Sidonie nu Sidonia of tante.
 • Lambik heeft zijn Citroën Traction Avant ingeruild voor een Ford Taunus 15M.
 • Wiske stopt meer dan alleen haar mond vol.

Downloads:

https://mega.co.nz/#!t8QjCBBC!cA2dplqIvfcoF_ZA3xI3tQmkgAH_-aDhrdbqx7ozzFc

https://www.sendspace.com/file/sw3py4

http://gofile.io/?id=mHKnsI

http://www51.zippyshare.com/v/imA8P198/file.html

http://www.xup.in/dl,28164340/Suske_en_Wiske_(parodie)_-NC04-_De_Glunderende_Gluurder_remake.cbr/

http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1464195962

Tor/Onion: http://tt3j2x4k5ycaa5zt.onion/uploads/NastyComics/Suske%20en%20Wiske%20%28parodie%29%20-NC04-%20De%20Glunderende%20Gluurder%2C%20remake.cbr

Torrent/Magnet: https://is.gd/SW_NC04_DGG

eMule/eDonkey: http://tinyurl.com/qhxbxy7

NZB: http://pastebin.com/vHGSm8JV


(drawings by I.A. 2015)

3 gedachten over “Suske en Wiske – De Glunderende Gluurder, remake

 1. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!
  En het is zeker goed om te zien dat Wiske ook lekker geneukt wordt in dit verhaaltje.

  Ga je de andere 2 ook nog doen?

  Like

  • De andere 2 verhalen wil ik ook nog doen maar ik zeg nog niets toe.

   Tekenpakketten… ik gebruik naast GIMP hoofdzakelijk een erg antieke versie van PaintShop Pro, versie 7. Dat is nog uit de Windows95 tijd maar naar mijn mening de enige en laatste versie die er toe doet.

   Versie 8 heeft bugs die tevoorschijn komen als je met layers werkt en daarna de undo functie gebruikt en vanaf versie 9 hebben ze een simpele kleine optie weggelaten die voor mij onmisbaar was, namelijk focus-at-pointer-on-zoom. Het enige wat dat doet is de tekening centreren op het punt waar de muispijl is als je zoomed met de scrollbutton. Als je dat niet hebt moet je bij iedere zoom-actie die je doet handmatig het punt gaan zoeken waarop je wil centreren en zoomen iets wat ik constant doe dus dat heb ik nodig.

   Die optie is in de nieuwere versies nooit meer teruggekomen. PhotoShop heeft het wel maar dat is een belachelijk zwaar pakket voor simpel tekenwerk.

   Intussen heb ik een nieuw systeem gebouwd met Windows 8 en het was nog een hele tour om die oude PaintShop daarmee aan de gang te krijgen.

   Like

Op naamloze (anonieme) reacties wordt niet gereageerd...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s