Wiske en Wiske

preview - Wiske en Wiske

preview – Wiske en Wiske

Links: Wiske zoals getekend door Vargas en gebruikt in het originele Glunderende Gluurder album.

Rechts: Wiske zoals ze in de remake zal verschijnen.

(Drawing by Vargas / I.A. 2015)

14 gedachten over “Wiske en Wiske

 1. Hey wat leuk dat je die opnieuw gaat maken.Ik weet nog dat mijn ouder broertje die vroger ook had. Die had ik toen stiekum ook gelezen. Toen was ik nog een jong meisje dat nog niet zoveel gewend was en heb me toen erg vermaakt met dat boekje ;-D

  Weet jij trouwens dat ze bij ramona productions jou tekeningen ook gebruiken ? anders moet je maar eens kijken op catawiki bij de parodie strips van Suske en Wiske. Het zijn dezelfde tekeningen die hier ook staan maar dan zonder hand tekening.

  Like

 2. Leuk dat je het leuk vindt 🙂

  Mijn nieuwe versie wordt niet precies gelijk aan de originele. Het ziet er globaal wel hetzelfde uit maar alles wordt opnieuw gedaan met de karakters getekend in de latere stijl en helemaal in kleur. Door de uitgebreidere seks-scenes wordt het verhaal ook zo’n 20 plaatjes langer dus wie weet kun je je met deze versie ook weer gaan vermaken 🙂

  Wat me opvalt is het relatief grote aantal vrouwen dat ik hier terecht zie komen. Als ik de namen van de volgers moet geloven zitten er aardig wat tussen. En dan is het ook nog zo dat toen ik in 1982 of zo voor de allereerste keer deze parodie te lezen kreeg, dat dat uitgerekend op de kamer van een meisje was die ik wat computerles zou geven. Ik herhinner me dat nog als de dag van gister. Het was een Acorn systeem die ze gewonnen had in een of andere loterij maar geen idee wat er mee te doen. Toen ging het over strips en kwam ze ineens met dat boekje op de proppen wat ze stiekem voor zichzelf gekocht had. Ik was nog een klein ventje, zo tegen de rand aan van dat je het al wel snapt maar nog net niet precies weet over hoe en wat, maar Yolanda was 1 (of 2?) jaar ouder en ondeugender dan dat je op het eerste gezicht zou zeggen en die wist het allemaal wel! Niet dat er rare dingen gebeurd zijn of zo maar om een of andere reden blijft dat dan bij.

  Dat van Ramona wist ik al en heb ook al vernomen dat ik niet de enige ben waarvan ze jatten. Zie ook mijn oudere bericht:
  https://nastycomics.wordpress.com/2013/07/13/ramona-productions-zijn-dieven/

  Like

  • Ik weet zeker dat ik niet het enigste meisje ben dat van dit soort boekjes houd maar de meeste laten het niet merken. Ik ben altijd al een liefhebber van strips geweest maar in de bekendere gaat het nooit over sex en dat kan toch ook wel leuk zijn. Die andere 2 boekejs van jouw heb ik ook en het is toch wel spannend om ze al die dingen te zien doen die je normaal nooit ziet. Zelfs sidonia is een milf ;-D Ik heb me er zeker mee vermaakt en de rest verzin je er maar bij ;-D

   Like

   • Je bent zeker niet het enige meisje dat er van houdt en er ook over praat. Op een andere site ben ik in conversatie met een meisje die het er tenminste gewoon open over heeft zonder ontwijkende antwoorden als het op seks aan komt. Daar kan ik gewoon aan vragen wat ze nu eigenlijk leuk vindt om naar te kijken, te lezen, en wat ze zelf lekker vindt. Dan heb ik weer wat info vanuit de vrouwelijke kant die ik weer kan gebruiken als ik weer eens wat maak want de meeste meisjes lijken het niet te durven zeggen. Wat ik ook al tegen haar zei: ze kunnen je wel doen geloven dat meisjes niet vingeren en ook niet naar porno kijken maar iedereen weet dat dat gewoon niet waar is. Je mag het er alleen blijkbaar niet over hebben.

    Like

 3. Spijtig dat je toen nog zo jong was, als dat nu was gebeurt, had je je kans gegrepen?

  Ik vind het best grappig dat er ook vrouwen die boekjes lezen! Leuk dat we dat weten, misschien kan je er nog iets mee doen???
  Met Wiske of Fanny of zo! 😉

  Like

  • Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben als ik wat ouder was, maar waarschijnlijk was ze me voor geweest.

   Wiske met Fanny is al gedaan maar je weet nooit of dat het ooit weer zal gebeuren. Heb nog twee scripts waarvan een uitgewerkt en daar zit ze niet in maar eerst maar eens het ene afwerken en dan pas aan wat anders beginnen. De Glunderende Gluurder begint eindelijk eens wat op te schieten. Alle bladzijden, op de achtercover na, zijn klaar voor wat betreft het schets- en kleurwerk maar de afwerking en belijning moet nog grotendeels gebeuren.

   Like

 4. Joepie! Ik kijk er al naar uit! 😛
  Eigenlijk bedoelde ik een tekening waarop Wiske of Fanny zich vingert op de Glurende Gluurder! Goede reclame! 🙂

  Like

 5. JOEPIE JA JEE, MDF’er! 😛
  Bij jou ben ik een grotere fan van fanny dan in het echt!
  Ps: als de gluurder af is: zou je eens iets met Stam en Pilou willen doen? Die mama van stam bv! Dat is al een halve seksparodie! 😉

  Like

  • Ik weet dat Stam en Pilou over iets met postzegels en een postbode gaat maar dat is het dan ook wel. Heb er nog nooit een strip van gelezen, laat staan iets van getekend, dus dat zal er voorlopig wel niet van komen.

   Like

Op naamloze (anonieme) reacties wordt niet gereageerd...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s