Cover: De Glunderende Gluurder (remake)

Suske en Wiske - De Glunderende Gluurder, remake, cover-preview 02

Suske en Wiske – De Glunderende Gluurder, remake, cover-preview 02

De hertekende versie van ‘de Glunderende Gluurder’ is nog lang niet af maar de voorlopige cover is er al wel.  De opzet is zoals op de eerste uitgave van het origineel (beeldje op statief, schilderijtje, Sidonia achter schemerlamp, etc.) en ook de standjes zijn gebleven (Lambik is nog steeds bezig met zichzelf en Wiske heeft de lippen weer om Suske’s eikel om hem af te zuigen) maar het decor is aangepast om beter op A5 formaat te passen.

drawing by I.A. 2014

23 gedachten over “Cover: De Glunderende Gluurder (remake)

 1. De originele ‘Glunderende Gluurder’ is al weer van 1981 maar er zijn diverse herdrukken geweest met soms een andere cover. Het is een parodie van Suske en Wiske en er staan naast het hoofdverhaal nog 2 verhaaltjes in dat album van een andere tekenaar. Op de cover na is alles is in zwart-wit en het thema is seks. Op zich wel grappig maar niet altijd even netjes getekend.

  In 1982 verscheen er nog een parodie van een andere tekenaar, ‘De Keizerkraker’. Veel beter getekend en betere verhaallijn maar ook weer zwart-wit. Het thema is hier de krakersrellen in Amsterdam.

  Er zijn nog diverse andere Suske en Wiske seksparodien zoals ‘de Kleffe Koevoet’ en nog een hoop andere van Ramona Productions maar die zijn ongelooflijk slecht van kwaliteit en voor die vodjes durven ze nog geld te vragen ook. Ze hebben er ook een handje van om tekeningen van anderen van internet te halen en die dan in hun eigen ‘albums’ te gebruiken, zoals ze ook met enkele van mijn tekeningen gedaan hebben.

  Like

  • Je teken werk is echt geweldig. Gewoon niet te onderscheiden van de reeks. Moet zeggen dat ik enkel jou werk toevallig gevonden heb. Had nooit gedacht dat er Vlaamse seksparodieën gingen zijn. Maar ja, dat was voordat ik van rule 34 heb gehoord. Ben benieuwd om het geheel te zien. Of ging je het niet volledig hertekenen?

   Like

 2. Dank voor het compliment.
  Ik probeer de karakters, en m.n. de gezichten, zoveel mogelijk hetzelfde te houden zoals ze in de jaren ’80 getekend werden. In de oudere parodien vind ik ze (op ‘de Keizerkraker’ na) niet genoeg op het origineel lijken. Met Jerom is dat lastig want die is met de tijd aardig veranderd.
  Suske en Wiske zijn in mijn parodien wel een heel klein beetje groter geworden t.o.v. van de rest en moeten Wiske en Sidonia meer moeite doen om van boven het een en ander verborgen te houden.

  Het voorlopige plan is om van alle 3 verhalen uit ‘de Glunderende Gluurder’ een nieuwe versie te maken, ingedeeld op A5 formaat en in kleur, maar als aparte albums. Dan krijg je dus de ‘de Glunderende Gluurder’, het 2de verhaal (nog zonder titel), en ‘Sores voor twee in Saint-Tropez’. Zit nu pas op de helft van het eerste verhaal.

  Het zou mooi zijn als ze op papier uit te brengen waren maar dat is vrij prijzig en een risico want hoewel parodien zijn toegestaan zal men toch gaan proberen om er iets tegen te gaan doen.

  Like

 3. Dat klopt maar dat is met de parodien van Suske en Wiske en Kuifje net zo gegaan en dat heeft niets uitgehaald want ze mochten achteraf gewoon uitgegeven worden.
  Het zit hem blijkbaar in het commerciele karakter. Als blijkt dat er iemand veel geld aan verdient ligt het anders maar ik verdien er helemaal niets aan.

  Like

 4. Als je er ergens te koop ziet die origineel van mij zijn laat het dan vooral weten. Zelfs al zijn het niet mijn karakters, het tekenwerk is wel van mij en mag enkel en alleen gratis worden aangeboden. Als er geld aan te pas komt is dat een argument om actie te laten ondernemen.

  Like

Op naamloze (anonieme) reacties wordt niet gereageerd...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s